Zwavel van Yuko Ebina en Annemieke Fanoy

Zwavel
Yuko Ebina en Annemieke Fanoy
23 november 2008 – 10 januari 2009"…Een ruil tussen twee kunstenaars, een aquarel tegen een houten wandobject. Een gele houten bloem die met stukjes hout van de muur komt tegen een verstild & sereen wandobject…” Annemieke Fanoy werkt in Nederland en Yuko Ebina in Japan. Vanuit wederzijdse inspiratie ontstaat de idee voor de presentatie bij Salon2060.
Wat is zo vreemd in het werk van de ander en wat is het dat het werk eveneens zo vertrouwd maakt? Is het de thematiek, de gevoelige kant, is het cultureel bepaald of is het persoonlijk?

Het (groengrijze) werk van de Japanse Yuko Ebina is ontstaan tijdens haar verblijf in Nederland en is geïnspireerd door de Nederlandse natuur. Ebina studeerde klassieke Japanse schilderkunst aan de Tama Universiteit van Tokyo en werkte van 2004 tot 2007 in Amsterdam. Ze gebruikt voor haar werken op papier veel water, een hoge kleurintensiteit is kenmerkend voor haar aquarellen. Yuko Ebina maakt later met die ene geruilde bloem een presentatie in Tokyo.Fanoy is afgestudeerd aan de Willem de Kooning in Rotterdam en werkt momenteel in Middelburg (NL). "Mijn interesse in natuur is aardser en ik werk met hout en vuur. Het tekenen komt voort uit de wens de dingen beter te doorgronden. De vormrijkdom en diversiteit van de plantenwereld zijn allesomvattend." Voor salon2060 maakte Annemieke Fanoy een installatie met de nadruk op het serene.

Geen opmerkingen: